Winkelmand

Flessen water versus kraanwater in de horeca

Als consument worden we steeds meer doordrongen van het belang van het drinken van kraanwater in hervulbare flessen.

Maar hoe zit dat eigenlijk in onze horeca? Hoewel steeds meer horecaondernemers er bewust voor kiezen om kraanwater te serveren, wordt er voor het overgrote deel nog steeds flessenwater geschonken.

Dit heeft onder andere te maken met onze overtuiging dat bronwater van betere kwaliteit zou zijn dan kraanwater. Wat is daarvan waar?

Wie denkt aan bronwater, denkt waarschijnlijk aan een helder, kabbelend beekje ergens in de Alpen. Dit komt doordat we als consument worden platgegooid met de meest pittoreske plaatjes van waar het water vandaan zou komen. Toch is niets minder waar. In 2017 maakte de Keuringsdienst Van Waarde een aflevering over bronwater, waarin zij lieten zien dat het water van de bekende merken vaak gewoon wordt gebotteld op een afgelegen industrieterrein. Sterker nog, in de meeste gevallen wordt dit water uit dezelfde grondlaag getapt als ons kraanwater. “Als je in Utrecht woont, spoel je je wc door met bronwater”, zo luidde de conclusie.

Waar we het in ieder geval eens kunnen worden in de wondere wereld van water, is dat kraanwater de meest duurzame optie is. Voor zowel bronwater als mineraalwater geldt immers dat het moet worden gebotteld en getransporteerd. Kraanwater is in die zin dus duurzamer, omdat het vrachtwagens van de weg houdt en er geen plastic-, of in het geval van de horeca, glasafval aan te pas komt.

Waterkoelers als tussenoplossing

Toch willen we in de horeca naast gekoeld plat water natuurlijk ook graag bruisend water kunnen bestellen.

Daarom zien we een nieuwe generatie (water)leveranciers opstaan: leveranciers van waterkoelersystemen. Een waterkoelsysteem – ook wel een leidingwaterkoeler genoemd – wordt aangesloten op de waterleiding en filtert, koelt en carboniseert het kraanwater.

Zo bottelt de horecaondernemer dus zijn eigen water – ter plekke. De duurzaamheidsvoordelen: geen transport en hergebruik van glaswerk.

Geen afval en minder vrachtwagens op de weg, dus minder CO2 uitstoot.

Bron: voordewereldvanmorgen.nl, auteur: Anne

EcoTapwater bijvoorbeeld biedt een dergelijk concept aan, op maat gemaakt. Zo kunt u, in uw horeca onderneming, uw eigen gefilterd en gezuiverd water tappen.

Het EcoTapwater concept voor de horeca

Het EcoTapwater concept is het duurzame concept dat doormiddel van een uniek 3-fase filtersysteem, van kraanwater tafelwater van mineraalwaterkwaliteit maakt. Dit concept is verkrijgbaar voor de horeca, bedrijven, en scholen maar ook voor voor particulieren. Vele (horeca)bedrijven en particulieren gingen u al voor.

Wat vind u hiervan?

achttien − 8 =

Cookie instellingen