Winkelmand

DUURZAAM ONDERNEMEN IS WINST VOOR IEDEREEN

Hoe gezond is het drinken van water?

Iedereen zegt altijd dat water drinken gezond is, maar wat doet water waardoor het zo gezond is?

Ten eerste worden voedingstoffen en zuurstof door je hele lichaam vervoert door middel van bloed, en bloed bestaat voor 92 procent uit water. Dus het water is belangrijk om te zorgen dat je organen voedingsstoffen en zuurstof krijgen.

Daarnaast zorgt water dat je nieren goed kunnen filteren. Water zorgt dat gifstoffen in je lichaam kunnen oplossen. Daarnaast is water een uitstekend middel om je gewrichten te smeren, vandaar dat het altijd goed is om water te drinken tijdens of na het sporten. En water regelt ook nog eens je lichaamstemperatuur, want hoe warm of koud het buiten ook is, je lichaam werkt altijd hard om de boel op de juiste temperatuur te houden. Hierbij is het drinken van water dus ook van groot belang.

Zoals de meeste mensen wel weten is water een heel goed middel om af te vallen, want water bevat immers geen calorieën. In tegenstelling tot frisdrank kun je op een hete dag lekker veel water drinken, zonder aan te komen.

Overigens kun je wel teveel water drinken. Het is niet aan te raden om meer dan een liter per uur te drinken of veel liters in een hele korte tijd, dan kan er namelijk watervergiftiging ontstaan.

En verder is het drinken van water heel gezond. En dat staat als een paal boven water.

Wat vind u hiervan?

negentien + 9 =

Cookie instellingen