Winkelmand

DUURZAAM ONDERNEMEN IS WINST VOOR IEDEREEN

Hoe zit het met kraanwater in het buitenland?

Je kent het wel; je bent in het buitenland en je bent bang voor buikloop. Dus je koopt meteen een hoop flessen bronwater. Maar hoe erg is het als je in het buitenland kraanwater drinkt?

Het kraanwater in Nederland behoort kwalitatief tot het beste van de wereld. Maar het is niet zo dat je in geen enkel ander land dan Nederland uit de kraan kunt drinken. Online kun je bekijken in welke landen je gewoon water uit de kraan kunt drinken. Denk bijvoorbeeld aan Noorwegen, Malta, Oostenrijk of Frankrijk.

Maar er zijn ook landen met veel kans op bacteriën in het water. Bijvoorbeeld door een slecht onderhouden leidingnetwerk of door lage waterdruk, waardoor het water stil valt. Als er in dat geval geen bronwater in flessen is kun je het water gaan koken.  Zorg er dan voor dat je het water gemiddeld drie minuten goed doorkookt, zodat alle mogelijk bacteriën dood zijn.

In landen waar het kraanwater niet veilig is moet je ook goed opletten op ijsblokjes in je drankje, want die worden vaak gemaakt van kraanwater. En fruit en groenten worden ook vaak met kraanwater gewassen, let daar dus ook goed op.

Soms zie je tijdens je vakantie een prachtig beekje met heel helder water. Maar een tip; drink dat water niet, want hoe schoon of helder het ook lijkt, dat zegt niet over de zuiverheid van het water. En voor je het weet valt daardoor je hele vakantie toch nog in het water.

Wat vind u hiervan?

twintig + 19 =

Cookie instellingen