Winkelmand

DUURZAAM ONDERNEMEN IS WINST VOOR IEDEREEN

Wat is het verschil tussen kraanwater en mineraalwater?

Er zijn verschillende soorten water. Enerzijds heb je kraanwater. Voordat het water uit de kraan komt wordt dit water eerst door een waterzuiveringsinstallatie gepompt. Er zijn in Nederland strenge regels opgesteld voor de kwaliteit van kraanwater, zo wordt het getest op maar liefst 65 soorten stoffen. Daarom staat de kwaliteit van het Nederlandse water ook hoog aangeschreven.

Mineraalwater hoeft echter niet te voldoen aan de eisen van kraanwater. Mineraalwater wordt gewonnen uit diepe ondergrondse bronnen die niet in verbinding staan met het grondwater en mag niet behandeld zijn.  Mineraalwater wordt direct in flessen gestopt als het uit de grond wordt gehaald. Bronwater – een ander soort – wordt wel vervoerd en daarna pas in flessen gestopt. Maar mineraalwater wordt bij de bron meteen al in een fles gedaan.

Voor mineraalwater gelden afwijkende kwaliteitseisen, namelijk de Europese richtlijnen voor natuurlijk mineraalwater. Mineraalwater kan dan ook een afwijkende bijsmaak hebben door de aanwezige mineralen. Zo kan mineraalwater wat zouter smaken door aanwezigheid van minerale zouten. Zo zie je dat er best een verschil zit tussen kraanwater en mineraalwater, ook al lijken ze op elkaar als twee druppels water.

Wat vind u hiervan?

zestien − vijf =

Cookie instellingen