Help het milieu én verdien geld met je kraanwater

Hoe speel jij in op de groeiende behoefte aan tafelwater van je gast? Schenk je kraanwater? Vriendelijk, maar dat kóst vooral geld. Serveer je flessen mineraalwater? Dan betaal je naast de inkoopprijs ook een prijs voor de opslag, de koeling en de afvoer van de lege flessen.

Ook het milieu betaalt een prijs voor gebotteld mineraalwater: onnodig transport, CO2-uitstoot bij de productie, meer (zwerf)afval… Hartstikke zonde, omdat het kraanwater in Nederland net zo goed of zelfs beter is!

Strandpaviljoens staan op de mooiste plekken van Nederland. Misschien snap jij daarom wel éxtra goed hoe belangrijk het is om zuinig te zijn op onze natuur. Wil je het milieu een handje helpen, en tegelijk geld verdienen aan de verkoop van (kraan)water? Dan biedt het gefilterde, CO2-neutrale EcoTapwater uitkomst.

Ja, ik wil geld verdienen aan mijn kraanwater
Ja, ik wil geld verdienen

Ook je gasten die de BOB zijn of gewoon even geen zin hebben in alcohol, drinken graag wat feestelijks. We zien de vraag naar frisdranken afnemen, en de vraag naar mocktails en smaakwaters stijgen. Niet zo gek, want deze drankjes zijn net zo lekker, net zo feestelijk, en je blijft er fris en fruitig bij.

Ter inspiratie hebben we een paar heerlijke mocktailrecepten voor je verzameld. Op basis van water, dus éxtra gezond en verfrissend!

Bekijk alle mocktails

Wat is EcoTapwater?

EcoTapwater is het duurzame alternatief voor mineraalwater in flessen en is ideaal voor iedere horecaondernemer die bij wil dragen aan een gezonder milieu. Het concept omvat:

  • een unieke tapkraan (verkrijgbaar in 6 varianten) voor plat en bruisend water
  • gepersonaliseerde glazen flessen die je kunt hergebruiken.
  • kaartjes om het concept uit te leggen aan je gasten

 

De tapkraan werkt via een uniek 3-fase-filtersysteem. Dat filtert het kraanwater en tovert het om in verfrissend plat of bruisend tafelwater dat mínstens zo lekker is als gebotteld mineraalwater.

Niet alleen ecologisch, maar ook economisch is EcoTapwater verantwoord: je bespaart veel geld op de inkoop, opslag, koeling en afvoer van flessen water. En het biedt je de kans om een goede prijs voor je tafelwater te vragen!

Wel of niet geld vragen voor tafelwater

Het is een bekende discussie onder horecaondernemers: serveer je gratis tafelwater of niet? Veel gasten verwachten dat kraanwater gratis is. Maar het kost wel handling: inschenken, serveren, afwassen… voor niets gaat alleen de zon op!

Zet je je gast echt iets bijzonders voor, dan is hij of zij ook vaak bereid hiervoor te betalen. Dat doe je door het heerlijk frisse, gefilterde EcoTapwater te serveren in de prachtige gepersonaliseerde glazen flessen die bij het concept inbegrepen zijn. We leveren er ook kaartjes bij die je aan de hals van de fles kunt hangen, met de uitleg van het concept erop. Zo bied je meerwaarde en verdien je een mooie marge op je tafelwater.

Deze ondernemers kozen ook voor duurzaam en voordelig water

KIT Royal Tropical Institute

Louisa de Ridder, banqueting managerbij KIT Royal Tropical Institute voor K...

’t Raedthuys Duiven

Wij geven het EcoTapwater concept een ster!

Grand Café Eemland

Fantastisch concept -- We krijgen complimenten van onze gasten vanwege dit...

Luxury Suites

Wladimir Schrijver, directeur van Luxury Suites, een vijfsterren Boutique H...

Hoe werkt het EcoTapwater-concept?

EcoTapwater werkt met een all-in abonnement. Je doet geen enkele investering, maar betaalt een vaste maandelijkse bijdrage. Tapinstallatie, gepersonaliseerde flessen en service zijn hierin inbegrepen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

De kosten zijn bovendien flink lager dan wanneer je gebotteld mineraalwater serveert. De tapinstallatie maken wij speciaal voor jou op maat, zodat deze goed aansluit aansluit bij je interieur.

De voordelen van EcoTapwater

Duurzaam en sociaal

Minder onnodige CO2-uitstoot, minder afval, minder plastic in de natuur… Op ecologisch gebied heeft kiezen voor EcoTapwater veel voordelen. En je abonnement levert ieder jaar 36.000 liter schoon drinkwater op voor weesmeisjes in Kenia.

Weinig kosten, veel service

Een volledige tapinstallatie voor koud plat of bruisend tafelwater en gepersonaliseerde waterflessen. Met ons all-in-abonnement hoef je niets te investeren, én je betaalt slechts een fractie van de kosten voor flessen mineraalwater. Bovendien krijg je 24/7 service. Zónder extra kosten natuurlijk.

Uniek design op maat

Je strandpaviljoen is uniek, en je EcoTapwater-installatie ook. Want mooi design, daar zijn we gek op. Wij maken het design van de kraan én de flessen geheel op maat. De kraan wordt gemaakt in de stijl van jouw interieur, in de flessen graveren we je logo. Zo kun je vol trots dit heerlijk frisse tapwater serveren.

Meer marge en tijdwinst

Minder kosten en dé manier om een goede prijs te vragen voor kraanwater. Naast deze financiële winst, win je ook tijd. Geen tijd kwijt aan flessen uit de koeling halen, maar ook geen tijdverlies tijdens het tappen. Onze kraan tapt continu razendsnel door, zonder onderbrekingen. Zeker op piekmomenten in het hoogseizoen is dit een must.

Nieuwsgierig geworden?

Neem vrijblijvend contact op

Voor ieder abonnement gaat 36.000 liter water naar Kenia

Gefilterd tapwater in plaats van gebotteld mineraalwater serveren is niet alleen goed voor het Nederlandse milieu.

Wij vinden dat iedereen ter wereld recht heeft op schoon drinkwater.

Daarom doneren wij voor ieder abonnement 36.000 liter drinkwater per jaar aan weesmeisjes en albinokinderen in Kenia.

61.578.962

Liter water aan Kenia gedoneerd

In de afgelopen 6 jaar hebben de EcoTapwater-klanten samen al 61.578.962 liter schoon drinkwater aan Kenia gedoneerd.

Help jij ook mee?

 

Smaakwaters zijn de toekomst

Gefilterd kraanwater past enorm goed bij de huidige gezondheidstrend. De vraag naar koolzuurhoudende frisdranken loopt terug, de vraag naar bijzondere, liefst gezonde limonades en smaakwaters neemt toe.

Op die vraag geef je met EcoTapwater het perfecte antwoord. Breng plat of bruisend water uit je tapkraan op smaak met vers fruit, kruiden of een (home-made) siroop. Succes gegarandeerd!

Waterarrangementen: verdien ook aan strandgasten

Komen strandgasten regelmatig hun waterflesje bijvullen in je toiletruimtes? Dat kost je omzet!

Wil je deze strandgasten graag verleiden om iets bij je te kopen? Denk dan eens na over een waterarrangement met EcoTapwater. Laat ze bijvoorbeeld per dag of dagdeel onbeperkt gefilterd plat of bruisend water tappen voor een vaste prijs.

Willen ze hun water graag meenemen naar hun badlaken of ligbed? Bied dan een waterarrangement aan inclusief take-away-bidon of -fles. Wij kunnen verschillende soorten flessen voor je personaliseren. Zo maak je via je strandgasten ook nog eens gratis reclame voor je strandpaviljoen!

Wil jij ook duurzaam ondernemen én winst maken op je tafelwater?

Al veel horecaondernemers gingen je voor en serveren nu naar volle tevredenheid EcoTapwater in hun onderneming. Ben jij ook geïnteresseerd? En wil je hier graag eens over praten?

Vul hiernaast je gegevens in, dan nemen wij contact met je op.